Cum să prepari cel mai bun tort de cafea

28 mai 2013 9:33   Rețete
Ultima actualizare:

Atenție! Următoarul desert este pentru cunoscători. Acest tort trezește simțurile, încântă sufletul și te energizează după o masă copioasă. Ingredientul care îi oferă puterea specială: cafeaua.

IngredientePentru blatul de cafea

6 ouă250 g zahăr150 g făină2 linguri cafea instant1 praf de coptesenţă de vanilie

Pentru blatul alb

3 ouă3 linguri zahăr3 linguri făină1 vârf de sare½ plic praf de copt

Pentru cremă

4 ouă4 linguri zahăr1 plic praf de frișcă1 cutie mare de smântână grasă (25%) sau 1 cutie mascarpone40 g gelatin3 linguri de gem acrișor1 cană cafea slabă îndulcită

Pentru decor

1 lingură pudră de cacaomiez de nucăboabe de cafea

Preparare

Pentru blatul de cafea, mixezi gălbenuşurile cu 150 g zahăr, adaugi cafeaua dizolvată în 2 linguri de apă călduţă, esenţa de vanilie şi făina cernută cu praful de copt. La sfârşit, încorporezi delicat albuşurile bătute spumă tare cu restul de zahăr.

Află aici cum coci blatul și cum se prepară crema

Mai multe