Cum să prepari o plăcintă apetisantă de lămâie şi mere

9 iulie 2013 8:31   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pentru aluat: 300 făină, 200 g unt, (margarină), 4 ouă, 250 g zahăr, 1 praf de copt, 1 linguriţă zeamă de lămâie, coajă rasă de lămâie, 1 praf de sare, 100 g zahăr pudră pentru ornat

Pentru umplutură: 5 mere mari, 150 g zahăr, scorţişoară măcinată, 1 pacheţel de zahăr vanilat

Număr porţii: 4Timp de preparare: 80 minDificultate: medie

Mod de preparare:

Cerni făina, o amesteci cu untul bucăţele până se uniformizează. Adaugi ouăle, pe rând, praful de sare, praful de copt stins cu zeama de lămâie, zahărul, coaja de lămâie şi frămânţi bine, până obţii un aluat uniform. Îl laşi la rece 30 de minute.

Află aici cât trebuie să coci plăcinta de lămâie

Mai multe