Cum să prepari un desert răcoritor cu lămâie şi mentă
18 iunie 2013 9:22
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente:
Pentru blat: 3 ouă, 200 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 200 ml smântână dulce, 100 g cartofi fierţi, 200 g făină, 1 plic praf de copt, 100 g mac, unt şi pesmet pentru tavă
Pentru glazură: 150 g zahăr pudră, 2 linguri zeamă de lămâie, 4 linguri apă fierbinte
Pentru decorat: 1 lămâie, frunze de mentă,100 g zahăr, 150 ml apă
Mod de preparare:
Baţi spumă ouăle cu zahărul, şi cu cel vanilat. Separat baţi smântâna lichidă până se întăreşte şi amesteci ambele compoziţii.
Adaugi, pe rând, făina cernută cu praful de copt, cartofii raşi şi macul. Amesteci uşor toate ingredientele.