Cum să prepari un tort cu nes

8 mai 2013 5:56   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: Pentru blat: 7 ouă, 7 linguri zahăr, 1 cană nuci măcinate, 2 linguri cacao, 1 esenţă de rom, 5 linguri făină

Pentru cremă: 350 g unt, 10 linguri zahăr, 10 linguri apă, 3 linguriţe nes, 1 esenţă de rom

Pentru sirop: 250 ml apă, 200 g zahăr, 1 esenţă de rom

Pentru decor: 50 g miez de nucă, 50 g fistic, 50 g alune de pădure, 50 g arahide nesărate, 1 pliculeţ gelatină

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă tare. Adaugi zahărul şi baţi în continuare, pui gălbenuşurile unul câte unul, esenţa de rom, cacaua şi nuca măcinată. Pui făina cernută şi amesteci încet de jos în sus. Torni compoziţia într-o formă rotundă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi dai la cuptor pentru 30 de minute. Îl laşi la răcit, după care îl tai în trei. Amesteci zahărul cu apa, esenţa de rom şi cu nesul, pui pe foc pâ nă se topeşte zahărul şi dai la răcit.

Continuarea pe Click poftă bună

Mai multe