Cupcakes cu morcov- Anca Bunea

21 august 2012 13:15   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru 4 porţii: 1 morcov potrivit, 2 linguri tărâţe de ovăz, 1 lingură tărâţe de grâu, 2 ouă, 3 linguri zahăr/ îndulcitor, 2 picături esenţă de vanilie, 1 linguriţă praf de copt, 1 linguriţă scorţişoară.

Topping: 150 g brânză de vaci, 1 lingură zahăr/ îndulcitor.

Mod de preparare:Se încălzeşte cuptorul la 180 g C. Se curăţă morcovul, se dă pe răzătoarea mică şi se scurge bine sucul. Se separă gălbenuşurile şi se amestecă cu morcovul ras.

Se adaugă tărâţele, zahărul/ îndulcitorul, praful de copt şi scorţişoara. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi se încorporează în amestecul obţinut anterior.

Se toarnă compoziţia de preferinţă în forme de silicon şi se coc pentru 20 - 25 minute.

Pentru topping, se amestecă brânza cu zahărul/ îndulcitorul şi se adaugă esenţa de vanilie.

Se spriţează deasupra brioşelor înainte de servire.

Reţeta este recomandată şi pentru persoanele care ţin dietă dacă se foloseşte în locul zahărului îndulcitorul.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook

Mai multe