Deliciu cu nes, recomandat de Click! Poftă bună

3 mai 2013 14:43   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente Pentru blat 7 ouă 7 linguri zahăr 1 cană nuci măcinate 2 linguri cacao 1 esenţă de rom 5 linguri făinăPentru cremă 350 g unt 10 linguri zahăr 10 linguri apă 3 linguriţe nes 1 esenţă de rom

Pentru sirop 250 ml apă 200 g zahăr 1 esenţă de romPentru décor 50 g miez de nucă 50 g fistic 50 g alune de pădure 50 g arahide nesărate1 pliculeţ gelatină

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă tare. Adaugi zahărul şi baţi în continuare, pui gălbenuşurile unul câte unul, esenţa de rom, cacaua şi nuca măcinată. Pui făina cernută şi amesteci încet de jos în sus.

Torni compoziţia într-o formă rotundă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi dai la cuptor pentru 30 de minute. Îl laşi la răcit, după care îl tai în trei. Amesteci zahărul cu apa, esenţa de rom şi cu nesul, pui pe foc pâ nă se topeşte zahărul şi dai la răcit.

Când adaugi untul pentru o cremă pufoasă și cum montezi tortul, afli aici!

Mai multe