Desert de Masterchef pentru seara de Revelion, Crema Catalană! Cum să o prepari!

31 decembrie 2020 13:38   Rețete
Ultima actualizare:

Cristina Mehedințeanu, pastry chef și trainer la Horeca School, cu o vastă și bogată experiență în domeniul culinar, lucrând la celebrul Ottolenghi, Harrods sau clubul de fotbal Chelsea, ne propune o rețetă interesantă pentru seara de Revelion, în cazul în care vreți să vă surprindeți invitații sau familia cu un preparat delicios.

Crema catalană este o budincă aromată servită rece, cu un strat de zahăr caramelizat deasupra.

Provine din Catalonia, Spania. Este asemănătoare cu creme brulee, deşi varianta franţuzească a apărut mai târziu.

Ingrediente

pentru 2 porţii mari sau 4 mici

750 gr lapte gras 3.5 % grăsime

  • 1 linguriţă de seminţe de fenicul strivite
  • 1 baton de scorţişoară rupt în bucăţi
  • 150 gr zahăr alb tos
  • coaja de la 1 lămâie
  • coaja de la 1 portocală
  • 2 ouă întregi + 6 gălbenuşuri
  • 40 gr amidon de porumb
  • zahăr brun/demerara pentru decor

Metodă

Putem să servim acest desert alături de fructe, biscuiţi sau pişcoturi.

Bon appetit!

Mai multe