Desert pentru iubitorii de bezea şi lămâie

11 iulie 2013 7:40   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pentru aluat: 200 g făină, 100 g unt, 50 ml apă, un vârf de cuţit sare, 2 linguri unt pentru uns tava

Pentru cremă: 3 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 3 linguri făină, 3 linguri amidon, 300 ml apă, 1-2 linguri coajă rasă de lămâie, 70 ml zeamă de lămâie

Pentru bezea: 3 albuşuri, ½ linguriţă esenţă vanilie, 6 linguri zahăr, ½ linguriţă zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele pentru aluat şi frământă până obţii un amestec omogen.

Întinde aluatul dându-i o formă rotundă şi pune-l într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Apasă-l uşor cu mâna ca să ia forma vasului şi taie marginile.

Acoperă aluatul cu o folie de aluminiu (sau hârtie de copt) şi aşază deasupra boabe de fasole (ca să nu se umfle mijlocul).

Află aici cât trebuie să coci desertul acrişor cu bezea

Mai multe