Desertul pentru care ai nevoie de 5 ingrediente și de 5 minute. Rețeta de panna cotta a Ancăi Lungu

26 octombrie 2021 17:01   Rețete
Ultima actualizare:

Delicată, cu textură fină, panna cotta face parte din categoria deserturilor cu care nu dai greș și pe care nimeni nu îl poate refuza. Se prepară extrem de simplu, în doar 5 minute, cu doar 5 ingrediente. „Prințesa Polonic” Anca Lungu ne dă rețeta pe canalul ei de youtube.

„E un desert clasic, simplu, pentru care aveți nevoie de doar 5 ingrediente și de 5 minute pentru a-l pregăti. E drept că va trebui să aveți apoi puțină răbdare înainte de a-l savura pentru că va trebui să stea câteva ore la frigider. Tot ce trebuie să faceți este să respectați cantitățile”, recomandă Anca Lungu, înainte de a se apuca de treabă.

Ingrediente (pentru 4 porții)

300 ml smântână lichidă, 3 foi de gelatină, 30 g zahăr brun, o jumătate de linguriță de vanilie și zmeură proaspătă.

Mod de preparare

Punem la fiert smântâna lichidă, împreună cu zahărul, crema de vanilie de Madagascar (fiind foarte concentrată, folosim o jumătate de linguriță). Amestecăm ușor cu un tel până când ajunge la punctul de fierbere. Adăugăm cele 3 foi de gelatină hidratate în prealabil, amestecăm până se topește, apoi luăm de pe foc. Lăsăm crema puțin la răcit, apoi o turnăm în forma dorită. De obicei se folosesc paharele, însă Anca a ales tava pentru brioșe. Se dă la frigider pentru cel puțin 3 ore. Apoi se scoate și se decorează cu fructe.

Anca Lungu este și autoarea unei cărți numite ”Supereroii din farfurie”. Cartea este despre gătitul în familie, alături de copii. O puteți găsi pe Cărturești, la acest link

Mai multe