Desertul zilei: înghețata cu mentă

4 iulie 2013 8:34   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

250 ml lapte, 150 g zahăr, 500 ml frişcă lichidă, 40 g frunze de mentă, 5 gălbenuşuri, 100 g ciocolată de menaj amăruie, 100 g fructe

Preparare

Speli coacăzele şi frunzele de mentă şi le laşi la scurs. Amesteci laptele cu zahărul, menta şi jumătate din frişca lichidă şi pui la foc mic până se înfierbântă (fără să fiarbă). Iei vasul de pe foc, acoperi şi laşi 30 de minute. Scoţi frunzele de mentă şi le presezi în strecurătoare.

Baţi restul de frişcă şi gălbenuşurile bine. Pui din nou amestecul de lapte la foc mic.

Când este indicat să adaugi gălbenușurile și frișca, descoperi pe www.clickpoftabuna.ro.

Mai multe