Doboş-tort - Trica Viorica

13 ianuarie 2012 15:15   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente blat: 10 ouă, 200 g zahăr pudră, 120 g făină fină, coaja rasă şi zeama de la o lămâie, unt.

Crema: 6 ouă, 200 g zahăr, 200 g unt, 6 batoane (linguri pline) ciocolată rasă, 4 linguri apă.

Mod de preparare: Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile cu zahărul, coaja şi zeama de la o lămâie se freacă până se obţine o cremă.

Se adaugă albuşurile bătute spumă şi făina puţin câte puţin, amestecând încet. Din aluatul obţinut se fac zece foi subţiri cât muchia unui cuţit şi se coc într-o tavă de tort, unsă cu unt.

Când toate foile sunt coapte şi răcite, se ung cu cremă, se aşează unele peste altele şi se glasează cu zahăr ars sau cu aceeaşi cremă.

Pentru cremă, într-un vas aşezat în apă clocotită pe foc, se bat cu telul ouăle întregi cu zahărul, până se îngroaşă.

Se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata amestecată şi încălzită cu patru linguri de apă şi untul.

Se freacă totul bine până se răceşte.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe