Dovlecei – Loredana M.
6 septembrie 2017 11:37
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente:
3 dovlecei, 150 g făină, 3 ouă, 200 ml lapte, 2 fire usturoi, o legătură mărar, sare.
Mod de preparare:
Se răzuie dovleceii de coajă şi apoi se dau pe răzătoare. Se pun într-o sită la scurs şi se lasă până se scurg foarte bine. Din făină, ouă, sare şi lapte se pregăteşte un aluat de clătite în care se adaugă mărarul tocat mărunt şi usturoiul tocat mărunt. Se pun şi dovleceii scurşi şi se amestecă bine. Se lasă zece minute aluatul să se odihnească. Într-o tigaie cu puţin ulei, se pune o cantitate mică dealuat care se ia din castron cu polonicul mic. Se lasă să se prăjească pe o parte şi apoi se întoarce. Bliniile se pot servi simple sau cu smântână.