Dovlecei umpluţi - Adriana Cornea

16 noiembrie 2017 14:35   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

2 dovlecei, 250 g carne tocată de pui, 250 ml suc de roşii, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 legătură mărar, 1/2 legătura pătrunjel, sare, cimpoier, rozmarin, boia de ardei iute, 50 g caşcaval.

Preparare

Curăţăm dovleceii de coajă şi tăiem în două, scobim miezul într-o farfurie. Întoarcem dovleceii cu faţa în jos ca să se scurgă. Ceapa o tocăm mărunt şi o călim în puţin ulei, când devine transparentă adăugăm morcovul dat prin răzătoare, lăsăm să se ​​călească puţin împreună. Adăugăm carnea tocată şi mai călim puţin, după care adăugăm 100 ml suc de roşii şi condimente după gust.    

Lăsăm să clocotească puţin, oprim focul şi adăugăm mărarul şi pătrunjelul tocat şi amestecăm.

În fiecare jumătate de dovlecel adăugăm compoziţia de carne, deasupra caşcaval ras. Deasupra am aşezat felii de dovlecel. Într-o tavă termorezistentă adăugăm sucul de roşii care ne-a rămas, sare,piper, busuioc, dovleceii umpluţi.

Acoperim cu folie de aluminiu şi dăm la cuptorul încălzit. După 15 minute luăm folia şi mai lăsăm 10 minute până se rumeneşte frumos.

Mai multe