Dovlecei umpluţi cu brânză – Mirela Manz
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 1 ou
- puţin ulei
- 200 g de brânză (poate fi 100 g telemea de vacă mai proaspătă şi 100 g brânză sărată de vacă)
- sare
- piper
- frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Se spală dovleceii foarte bine şi se taie pe jumătate în lung. Se curaţă de miez cu ajutorul unei linguriţe. Miezul se dă pe răzătoare şi se amestecă cu brânza rasă, oul bătut, sare şi piper după gust. Dovleceii scobiţi se umplu cu compoziţia rezultată. Într-o formă pentru cuptor se pune puţin ulei şi foarte puţină apă (câteva picături) şi se aşază dovleceii cu umplutură în sus, iar deasupra lor se presară frunze proaspete de pătrunjel tocate. ( eu am pus uscate că nu am avut). Se dă la cuptor până se rumeneşte frumos. Se pot servi atât calzi cât şi reci.