Drob cu piept de pui, ficăţei şi carne tocată de porc – Felicia Vanea
Ingrediente
2 piepţi de pui
1 kg de ficăţei de pui
600 g carne tocată de porc
200 g ciupercuţe (micuţe)
5 ouă
4 ouă fierte
4 legături de ceapă verde, 2 legături de usturoi verde
2 legături de pătrunjel, 2 legături de mărar
sare, piper
Mod de preparare
Carnea de pui se fierbe şi se adună spuma. Ficăţeii se fierb separat. Când au fiert, se scurg, se toacă mărunt, atât carnea de pui, cât şi ficăţeii. Într-un vas încăpător se adaugă carnea de pui, ficăţeii, carnea tocată de porc, ouăle crude, verdeaţă tocată mărunt, sare, ppiper, după gust şi ouăle fierte, tocate mărunt. Se tapetează cu hârtie de copt două forme de chec. Se adaugă compoziţia şi introducem în compoziţie din loc în loc ciupercutele mici. Dăm la cuptor la foc mic spre mediu, în jur de 60 minute. Servim drobul pe pat de salată verde şi ridichi.