Dulceaţă de nuci verzi - Adina Stoica
Ingrediente: 120 nuci, 1 kg zahăr, 1 plic sare de lămâie (mănuşi pentru a le curaţa).
Mod de preparare: Nucile verzi se curăţă de coajă până rămâne miezul (cel alb), se lasă de pe o zi pe alta în apă rece schimbând apa din când în când.
A doua zi se pun la fiert cu 3 l apa şi 1 kg zahăr, se fierb până se leagă iar la final se adaugă 1 plic sare de lămâie, se pun în borcane şi se sterilizează!
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!