Ecler savuros cu cremă de vanilie

28 mai 2013 10:32   Rețete
Ultima actualizare:

Atenție! Următorul desert este pentru cunoscători. Acest tort trezește simțurile, încântă sufletul și te energizează după o masă copioasă. Ingredientul care îi oferă puterea specială: cafeaua.

Ingrediente

Pentru blatul de cafea

6 ouă250 g zahăr150 g făină2 linguri cafea instant1 praf de coptesenţă de vanilie

Pentru blatul alb

3 ouă3 linguri zahăr3 linguri făină1 vârf de sare

½ plic praf de copt

Pentru cremă

4 ouă4 linguri zahăr1 plic praf de frișcă1 cutie mare de smântână grasă (25%) sau 1 cutie mascarpone40 g gelatin3 linguri de gem acrișor1 cană cafea slabă îndulcită

Pentru decor

1 lingură pudră de cacaomiez de nucăboabe de cafea

Preparare

Pentru blatul de cafea, mixezi gălbenuşurile cu 150 g zahăr, adaugi cafeaua dizolvată în 2 linguri de apă călduţă, esenţa de vanilie şi făina cernută cu praful de copt. La sfârşit, încorporezi delicat albuşurile bătute spumă tare cu restul de zahăr.

Torni compoziţia obţinută într-o formă de tort detaşabilă, tapetată cu folie specială de copt (ori unsă cu ulei și tapetată cu făină) şi o coci la foc potrivit circa 35 de minute. După ce se rumeneşte, scoţi blatul pe un grătar şi îl tai în 2 felii orizontale.

Află aici cum prepari blatul alb și cât trebuie să-l coci

Mai multe