Eclere mini tiramisu – Camelia Rădoi

5 octombrie 2016 14:32   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

•           Pişcoturi:

•           3 ouă

•           30 g amidon

•           100 g zahăr

•           60 g făină

•           1 praf de sare

•           1 lingură esenţă de vanilie

•           Crema de vanilie:

•           200 ml lapte

•           300 ml smântână lichidă pentru frişcă

•           2 ouă

•           125 g zahăr

•           50 g făină

•           1 plic de zahăr vanilat

•           1 lingură esenţă de vanilie

•           1 praf de sare

•           Crema de ciocolată

•           150 ml smântână lichidă pentru frişcă

•           200 g ciocolată neagră

•           50 g zahăr

•           Pentru însiropat pişcoturi:

•           75 ml cafea solubilă preparată

Mod de preparare:

Prima dată o să facem pişcoturile. Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi le punem în două boluri mari. Peste albuşurile de ou punem un praf de sare şi 50 g zahăr. Mixăm până obţinem o bezea. Peste gălbenuşuri punem 50 g de zahăr şi 1 lingură de esenţă de vanilie. Mixăm până gălbenuşurile îşi triplează volumul şi se deschid la culoare. Într-un bol amestecăm făină cu amidonul iar apoi cernem amestecul de două ori. Adăugăm treptat amestecul de făină şi amidon peste gălbenuşuri. Punem câte 1 lingură şi amestecăm cu mişcări largi folosind o lingură de lemn. După câteva linguri compoziţia se îngroşa. Pentru a fluidiza compoziţia trebuie să adăugăm 2 linguri de bezea şi să amestecăm cu mişcări largi. Adăugăm toată făină cu grijă, punând câte 1 lingură şi amestecăm uşor. După ce am pus toată făină trebuie să încorporăm uşor şi bezeaua. Punem câte 1 lingură şi amestecăm cu grijă. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Introducem aluatul într-un pos şi formăm cilindri. Introducem piscoturile în cuptorul preîncălzit la 170 grade C. Coacem piscoturile aproximativ 15 minute până se rumenesc puţin şi uniform. Între timp ne apucăm de crema de vanilie. Punem într-o oală mici smântână lichidă pentru frişcă, laptele şi 1 lingură de esenţă de vanilie. Punem oală la foc mediu până amestecul este fierbinte. Nu trebuie să fiarbă, doar să fie fierbinte. Într-ul bolseparat, punem ouăle, zahărul, sarea şi făină. Mixăm până se omegenizeaza. Când amestecul este fierbinte îl luăm de pe foc şi îl turnam peste amestecul de ouă. Amestecăm până se omogenizează. Punem compoziţia în crăticioara şi o mai lăsăm la foc mic aproximativ 5 minute până se îngroaşă. Amestecăm încontinuu cu ţelul. Luăm de pe foc, acoperim suprafaţă cremei cu o hârtie de copt sau folie pentru prospeţime şi o lăsăm să se răcească. Pentru crema de ciocolată trebuie să punem într-o cracticioara smântână pentru frişcă şi zahaarul la foc mediu. Rupem ciocolată în bucăţele mici. Când smântână este foarte fierbinte, luăm crăticioara de pe foc şi adăugăm bucăţelele de ciocolată. Amestecăm cu un tel până se topeşte complet. Lăsăm aproximativ 5 minute să se răcească.

Asamblare:

Luăm 6 pişcoturi şi le înmuiem în crema de ciocolată. Le aşezăm pe un grătar şi le lăsăm să se întărească. Le punem în frigider pentru 10 minute. Punem crema rămasă de ciocolată pentru 10 minute la frigider. Luăm celalate 6 pişcoturi iar dacă vreţi puteţi să scobiţi interiorul pişcoturilor. Eu nu l-am scobit. Cu o linguriţă le-am însiropat cu cafea. Nu puneţi multă cafea pentru că se înmoaie foarte repede. Punem crema de vanilie într-un pos şi umplem piscoturile. Peste piscoturile umplute punem piscoturile glazurate cu ciocolats. Scoatem crema de cicolats din frigider şi o mixăm până se deschide la culoare şi se îngroaşă. O punem din nou în frigider pentru 5 minute. Ornăm piscoturile cu crema de vanilie şi crema de ciocolată rămasă. Deasupra am pus ciocolată rasă. Sunt minunate!

Mai multe