Ecleruri cu zmeură şi migdale

2 aprilie 2019 19:10   Rețete
Ultima actualizare:

Ecleruri cu zmeură şi migdale. Un desert savuros cu care nu ai cum să dai greș în fața invitaților.

Nu trebuie să fii o gospodină iscusită ca să prepari un desert ca acesta. Eclerurile cu zmeură și migdale se prepară ușor și sunt delicioase.

Ingrediente Ecleruri cu zmeură şi migdale

  • 250 ml ulei,
  • 1/2 linguriţă sare,
  • 500 g făină,
  • 8-10 ouă,
  • 600 ml apă.
  • 600 ml frişcă lichidă,
  • 200 g zmeură,
  • 100 g migdale uscate feliate.

Mod de preparare Ecleruri cu zmeură şi migdale

Torni 600 ml de apă într-o cratiţă, adaugi uleiul, sarea, pui pe foc şi lași să dea în fiert. Adaugi făina treptat, amesteci cu o lingură de lemn, pe foc mic, până când aluatul se desprinde de pe pereţii cratiţei. Dai deoparte, răstorni într-un bol şi lași să se răcească, după care încorporezi ouăle, pe rând, cu mixerul. Pui aluatul într-un poş şi formezi bastoane pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Dai tava în cuptorul preîncălzit 20-25 de minute până devin aurii, apoi lași să se răcească. Între timp, bați bine frişca şi o pui într-un poş curat. Bastoanele coapte şi răcite le tai pe orizontală. Umpli fiecare parte de jos a bastoanelor cu frişcă, acoperi cu zmeură şi presari felii de migdale. Pui partea de sus a bastoanelor şi le serveşti.

Citește și:

Ecleruri cu cremă de vanilie

Mai multe