Fajita mexicană – Loredana Manz
Ingrediente:
- 500 g pulpă de vită
- 2 ardei graşi, unul roşu şi unul galben
- 2 cepe albe
- o linguriţă cimbru uscat
- o linguriţă piper măcinat
- 250 ml bere blondă
- o lingură ulei
- sucul unei lămâi
- sare
Mod de preparare:
Într-un bol se amestecă berea, sucul de lămâie şi condimentele. Se
pune carnea într-o pungă, se toarnă sosul de bere şi se înnoadă punga
amestecând toată carnea care trebuie să stea la marinat şi se dă la frigider
pentru 12 ore. A două zi se scoate şi se taie cuburi. Într-o tigaie cu
ulei se pun la călit ceapa tăiată peştişori şi ardeii fâşii. Se
presară cu sare şi se lasă 5 minute pe foc. Se adaugă cuburile de
carne şi se amestecă pentru ca toată carnea să-şi schimbe culoarea. Se
lasă pe foc 10 minute. Se poate servi cu lămâie.