Fasole cu sos de prune şi pui - Andras Livia

21 octombrie 2011 13:44   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente (pentru 2 porţii): 500 g păstăi cărnonase, 750 g prune, 4 pulpe superioare de pui dezosate, 1 ardei roşu/ galben mic, 350 ml apă, 2-3 linguri zahăr.

Mod de preparare (20-47'): Pulpele fă-le friptură în sânge/ normală: prăjeşte-le întorcându-le de două ori împreună cu ½ de ardei tăiat felii/ pentru friptura normală pune şi apă caldă peste ele cât să le acopere (de doua ori) să scadă apa.

Curăţă fasolea, şi pune-o îm apă călduţă la fiert.

Prunele spală-le, curăţă-le de sâmburi tâindu-le în două şi apoi le mai înjumătăţeşti o dată; pune-le într-o crăticioară acoperite cam până la jumătate cu apă să fiarbă la foc mic până scade, apoi ia-le de pe foc, adaugă zahăr pentru gust şi amestecă până devine dulce sosul.

Pune fasolea pe farfurie, peste ea pune sosul şi aşează lângă ele pulpele.

Poftă bună!

Trimite

şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe