„Felie“ de lapte

24 octombrie 2013 9:59   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pentru foile de pandişpan:4 ouă80 g zahăr1 fiolă esenţă de vanilie2 linguri miere2 linguri făină2 linguri griş2 linguri cacao1 linguriţă praf de copt100 ml ulei20 ml laptesare

Pentru cremă:100 ml lapte220 g lapte condensat200 ml frişcă lichidă50 g miere10 g gelatină1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru glazură:150 g ciocolată2-3 linguri frişcă lichidă1 lingură de unt

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de vanilie până devin cremoase. Adaugi treptat uleiul, laptele şi mierea. Amesteci făina cu grişul, cacaua şi praful de copt. Adaugi amestecul uscat peste gălbenuşuri şi omogenizezi. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Torni albuşurile, în 3-4 tranşe, peste crema de gălbenuşuri, amestecând uşor cu o spatulă pentru a nu se lăsa. Împarţi compoziţia în două.

Află rețeta completă de pe clickpoftabuna.ro

Mai multe