„Felie“ de lapte
Ingrediente:
Pentru foile de pandişpan:4 ouă80 g zahăr1 fiolă esenţă de vanilie2 linguri miere2 linguri făină2 linguri griş2 linguri cacao1 linguriţă praf de copt100 ml ulei20 ml laptesare
Pentru cremă:100 ml lapte220 g lapte condensat200 ml frişcă lichidă50 g miere10 g gelatină1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru glazură:150 g ciocolată2-3 linguri frişcă lichidă1 lingură de unt
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de vanilie până devin cremoase. Adaugi treptat uleiul, laptele şi mierea. Amesteci făina cu grişul, cacaua şi praful de copt. Adaugi amestecul uscat peste gălbenuşuri şi omogenizezi. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Torni albuşurile, în 3-4 tranşe, peste crema de gălbenuşuri, amestecând uşor cu o spatulă pentru a nu se lăsa. Împarţi compoziţia în două.