Foietaj cu rulouri de brânză şi ciuperci - Stela Predescu

15 martie 2012 14:56   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 1 pachet de foi pentru plăcintă, 50 g caşcaval ras, ierburi aromate, ulei pentru uns foile.

Umplutura de ciuperci: 600 g ciuperci champignon, 3 cepe mari, usturoi, 2 fire ceapă verde, sare, piper, verdeaţă (pătrunjel, mărar), ulei.

Umplutura de brânză: 150 g brânză dulce, 150 g brânză telemea, 2 ouă.

Sosul alb: 2 linguri de făină, 200 ml lapte, 50 g unt, o cutie de smântână, sare, piper.

Sosul: Se topeşte untul la foc mic şi se adaugă făina, amestecând mereu. Se stinge adăugând treptat laptele fierbinte şi amestecând continuu.

Se ia de pe foc şi se pune sare, piper. Se răceşte puţin şi se pune treptat smântâna, pentru a nu se tăia.

Umplutura de ciuperci: Tocăm ceapa şi o călim în ulei, adăugăm usturoiul pisat, ciupercile tăiate, ceapa verde tăiată rondele şi la sfârşit verdeaţa tocată.

Călirea se face la foc destul de iute, ciupercile sunt gata când apa pe care ele o lasă iniţial se evaporă. Potrivim de sare şi piper.

Umplutura de brânză: Amestecăm brânza dulce cu telemeaua zdrobită şi cele două ouă.

Fiecare foaie de plăcintă o ungem cu ulei şi aşezăm în centrul ei umplutura apoi împachetăm foaia pentru a obţine un rulou.

Umplem foile cu fiecare din umpluturi. Păstrăm trei foi cu care vom tapeta vasul termorezistent pe care iniţial l-am uns cu unt.

Aşezăm primul strat de rulouri alternând pe cele cu brânză şi ciuperci.

Stropim cu sos apoi aşezăm al doilea strat având grijă ca deasupra celui cu ciuperci să fie un rulou cu brânză şi invers.

Procedăm astfel până epuizăm rulourile.

Deasupra turnăm restul de sos, acoperim cu marginile foilor cu care am tapetat vasul şi presărăm deasupra caşcavalul ras şi niste ierburi aromate.

Introducem vasul în cuptor până când se rumeneşte frumos.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe