Fursecuri cu ciocolată - Salomeea Alexandra Trif

11 ianuarie 2018 13:29   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

100g ciocolată

50ml ulei

150g făină

1 linguriță praf de copt

50g cacao

1 ou

150g zahăr

un praf de sare

fulgi de ciocolată sau ciocolată tocată (50g)

Preparare

Mixăm oul împreună cu zahărul și puțină sare până când acest își dublează volumul. Separat, topim ciocolata împreună cu uleiul. După ce ciocolata s-a răcit puțin, o adăugăm peste ou. Adăugăm făina, praful de copt și cacaua. Amestecăm până când aluatul s-a omogenizat și am obținut o bila din aluat.  Adăugăm ciocolata tocată.

Ne ungem puțin mâinile cu ulei, luam o linguriță din aluat și formăm biluțe. Așezăm biluțele pe foaia de copt. Presărăm ciocolată tocată pe deasupra.

*Cu cât aluatul este mai moale, cu atât biluțele se vor întinde mai mult. De aceea mie îmi place sa fac aluatul mai tare și să presez ușor biluțele. Lăsăm prăjiturelele la cuptor pentru exact 13 minute (dacă doriți să obțineți acele prăjiturele ciocolatoase). După 13 minute veți avea impresia că prăjiturelele sunt moi, necoapte. Acestea se vor întări însă când se vor răci. Așadar, este important  să nu coaceți prăjiturelele prea tare pentru că vor fi mult prea tari apoi.

Mai multe