Fursecuri cu miere şi seminţe asortate - Maxim Anca
Ingrediente:
300 g făină, 150 g zahăr, 4 linguri miere, 125 g unt, 200 g seminţe de susan, dovleac, floarea soarelui şi alune, 1 lămâie, 1 vârf de cuţit praf de copt.
Preparare
Pui seminţele într-o tavă şi le prăjeşti timp de 10 minute, în cuptorul cald, lăsând uşa cuptorului deschisă.
Mixezi untul moale, la temperatura camerei, cu zahărul şi mierea, până când nu se mai simt cristalele de zahăr.
Adaugi coaja rasă şi zeama de lămâie, apoi făina cernută, amestecată cu seminţele de susan şi praful de copt.
Frămânţi puţin aluatul, până devine omogen.
Îl modelezi sub formă de sferă, îl înveleşti în folie şi îl introduci în frigider pentru aproximativ 2 ore.
Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul.
Cu un pahar a cărui gură o treci mereu prin făină, decupezi fursecuri rotunde, pe care le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de aproximativ 10 minute.
Când se răcesc, le ungi cu miere şi le presari cu seminţele asortate. Poftă bună!