Fursecuri cu nuci şi scorţişoară – Din Laura
9 februarie 2016 9:06
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente:
• 200 g făină;
• 70 g nuci pisate;
• o linguriţă scorţişoară;
• 2 linguri zahăr pudră;
• 2 linguriţe coajă de lămâie+portocală;
• 2 pliculeţe zahăr vanilat;
• 150 g margarină;
• 1 ou
Mod de preparare:
1. Se amestecă făina cu nucile, scorţişoara, zahărul şi coaja de lămâie+portocală, apoi se adaugă margarina tăiată cubuleţe şi oul, se frământă aluatul şi se dă la frigider cel puţin o oră.
2. Când se scoate din frigider, aluatul se întinde într-o foaie subţire şi se taie cu forme diferite.
3. Se aşază formele într-o tavă cu hârtie de copt şi se bagă în cuptor 12-15 min, depinde de grosimea lor.
4. La sfârşit, se presară zahăr pudră peste fursecuri.