Fursecuri pufoase, recomandate de Click! Poftă bună

1 mai 2013 16:01   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 300 g făină, 180 g unt, 100 g zahăr pudră, 1 gălbenuş , o esenţă de vanilie, 1 praf de copt, 1 praf de sare, „bănuţi" de ciocolată nucă de cocos pentru decor

Timp de preparare: 40 min

Dificultate: mică

Numar porții: 10

Mod de preparare

Mixezi zahărul pudră cu untul până se formează o compoziţie spumoasă. Adaugi gălbenuşul, esenţa, apoi treptat făina cernută cu praful de copt şi praful de sare. Frămânţi energic până se obţine un aluat omogen şi elastic. Laşi aluatul la frigider circa 30 de minute.

Scoţi aluatul din frigider, modelezi din el un sul subţire, pe care îl împarţi în bucăţele egale. Din fiecare bucăţică de aluat, modelezi câte o biluţă. Aşezi toate biluţele într-o tavă tapetată cu folie de copt, la distanţă una de alta.

Vezi aici cum le poti modela si cat trebuei sa stea la copt.

Mai multe