Găluşte cu caise, cea mai simplă rețetă

2 aprilie 2019 19:00   Rețete
Ultima actualizare:

Tu știi cum se prepară găluștele cu caise? Sunt delicioase, ușor de preparat și un desert numai bun de pregătit pentru un weekend însorit.

Uite cum se prepară aluatul și umplutura pentru găluștele cu caise.

Ingrediente Găluşte cu caise

150 g brânză de vaci bine scursă, 2 cartofi,  50 g făină,  50 g unt, 2 ouă,  1 praf de sare.

10 caise,  10 pastile de zaharină.

200 g pesmet alb,  100 g unt, 40-50 g fructoză,  1 linguriţă scorţişoară măcinată.

Mod de preparare Găluşte cu caise

Pentru aluat, pui cartofii întregi la fiert, îi pasezi şi îi amesteci cu brânza, untul, ouăle, pe rând, sarea şi făina, în ploaie. Frămânţi un aluat omogen, pe care îl laşi să se odihnească 15-20 de minute. Între timp, scoţi sâmburii caiselor fără a le desface complet, iar în locul lor introduci câte o pastilă de zaharină. Aşezi pe foc o oală cu apă şi puţină sare. Înfăşori fiecare caisă în aluat şi când sunt toate gata, le introduci în oală şi le laşi să fiarbă încet 10-15 minute. Le scoţi cu spumiera şi le laşi să se scurgă bine. Rumeneşti în unt pesmetul amestecat cu fructoza şi scorţişoara, apoi tăvăleşti prin el găluştele. Le serveşti calde.

Citește și:

Găluște de mere în sos de scorțișoară

Mai multe