Gogoşari în sos de pastă de tomate şi muştar – Brînduşa Aluculesei

6 ianuarie 2016 9:39   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

 -5 kg.gogoşari roşii,

 -250 g zahăr,

 -3 linguri rase de sare,

 -1lingură de piper boabe,

 -5-6 foi de dafin,

 -300 ml.oţet,

 -300 g muştar extra,

 -300 ml. apă,

 -250 ml.ulei,

 -800 g pastă de tomate 24% concentraţie

Mod de preparare

Se spală gogoşarii, se înlătura cotoarele şi seminţele şi se taie felii, cam de un cm. Într-o oală cam de 10 litri se pun toate ingredientele mai puţin gogoşarii şi se fierb câteva clocote, apoi se adaugă gogoşarii, se amestecă uşor până încep să scadă puţin, să zicem cam 10-15 minute la foc potrivit, apoi se opreşte focul.

Se aşază gogoşarii în borcane, se completează cu sos, se pun capacele şi se înfiletează. Se pun sub paturi timp de 24 de ore, apoi se aşază în cămară pentru cel puţin două săptămâni, în aşa fel încât gusturile să se întrepătrundă şi gogoşarii să capete gust minunat. Să aveţi poftă dragilor!

Mai multe