Gogoşi cu stafide - Panazan Bianca Raluca
Ingrediente:
400-550 g făină albă, 100 ml lapte, 50 ml suc de portocale, 50 g unt, 50 g zahăr, 1 ou, 1 plic zahăr vanilat, 1 linguriţă de scorţişoară, 1 pliculeţ de drojdie, coajă de lămâie şi portocală, esenţă de rom şi vanilie, zahăr pudră, 2-3 linguri de stafide.
Preparare:
Făina se amestecă cu zahărul vanilat, scorţişoara, drojdia, oul şi zahărul tos. Se adaugă sucul de portocală, esenţele, coaja de portocală şi lămâie.
Laptele se încălzeşte în cuptorul cu microunde (dar să nu fiarbă) şi se adaugă peste aluat, împreună cu untul topit. Se amestecă totul cu o lingură de lemn, adăugăm şi stafidele şi începem să frământăm cu mâna, adăugăm făină până nu se mai lipeşte de mână.
Se acoperă vasul şi se pune la cald timp de 2-3 ore.
Pe masa de lucru se pune făină, se pune aluatul şi se mai frământă puţin, se întinde bine şi cu forme se pun deoparte gogoşile. Se lasă să se odihnească 20 minute.
Într-un ceaun punem ulei (200 g - 300 g), când e încins se adaugă pe rând gogosile. Se scot pe un şervet de hârtie, se mută într-un castron şi se pudrează cu zahăr pudră.