Gogoşi - Diana Barbu
Ingrediente: 500 g de făină (plus 1-2 linguri dacă mai e nevoie), 150 ml de lapte cald, 25 g drojdie proaspătă, 100 g zahăr, 2 ouă, 40 ml ulei, 15 ml rom (sau o esenţă), 1 lingură coajă de lămâie şi portocală, un praf de sare.
Mod de preparare:
Drojdia o lichefiem cu 1 linguriţă de zahăr şi un pic de lapte cald şi o punem în făină.
Ouăle le batem cu zahărul, adăugăm coaja de lămâie şi portocală, romul, praful de sare şi laptele cald.
Turnăm puţin câte puţin în făină şi frământăm adăugând uleiul ca la cozonac. Lăsăm la dospit 40-50 de minut la loc cald, ferit de curenţi de aer.
Când a crescut, întindem o foaie din care decupăm rotunduri de 6-7 cm diametru. Le lăsăm să crească din nou 10-15 minute şi le prăjim în baie de ulei.
Scoatem pe şerveţele absorbante.
Le aşezăm pe un platou şi presărăm zahăr pudră.
Sunt delicioase, cu aromă puternică de coajă de citrice.
Se pot şi umple deoarece o parte din mijloc este goală, dar sunt foarte bune şi aşa.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook