Gogoşi glazurate cu ciocolată – Camelia Rădoi
Ingrediente:
• 450 g făină
• 7 g drojdie uscată
• 1 ou
• 50 g unt
• 180 ml lapte
• 80 g zahăr
• 1 praf de sare
• Glazură gogoşi:
• 300 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Într-o crăticioara punem la încălzit laptele. Adăugăm şi untul. Amestecăm uşor până se topeşte untul în laptele cald. Cernem făină într-un bol. Adăugăm drojdia, zahărul şi praful de sare. Amestecăm. Separat batem oul cu un tel. Adăugăm treptat şi oul în compoziţie. Adăugăm treptat şi laptele în care am topit untul. Frământăm bine. Scoastem aluatul pe masă de lucru şi îl mai frământăm puţin. Dacă aluatul se lipeşte adăugăm puţină făină şi frământăm. Trebuie să obţinem un aluat nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop şi îl lăsăm într-un loc călduţ timp de 1 ora. După 1 ora scoatem aluatul pe masă de lucru. Presăram făină pe masă de lucru. Cu un sucitor începem să întindem aluatul. Cu un pahar decupăm gogoşile. Găurică din mijloc am făcut-o cu un dop de la o sticlă. :) Procedăm astfel până terminăm tot aluatul. Într-o tigaie mai adâncă punem ulei mai mult şi îl încingem. Adăugăm gogoşile (mie mi-au intrat câte 5 în tigaie) şi le întoarcem pe ambele părţi până se rumenesc frumos. Durează foarte puţin până se rumenesc aşa că aveţi grijă să nu le ardeţi. Le scoatem pe o tavă şi le lăsăm să se răcească puţin. Între timp pregătim glazură de ciocolată albă. Într-un bol punem ciocolată pe care am rupt-o în bucăţele şi o topim la bain marie. Introducem pe rând gogoşile în ciocolată topită. Sunt minunate!