Guguluf cu ciocolată și mere

11 decembrie 2015 11:37   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

200 g unt

250 g zahăr

250 ml lapte

4 ouă

500 g făină

1 zahăr vanilat

4 linguri cacao

1 praf de copt

2-3 mere

1 linguriţă scorţişoară

3 linguri de zahăr pentru mere

esenţă de rom

Pentru ornat

100 g ciocolată menaj

50 ml lapte

zahăr pudră

Preparare

Cureți de coajă merele și le dai prin răzătoare. Le pui într-un vas și adaugi zahăr. După ce și-au lăsat zeama, le scurgi bine. Amesteci untul cu zahărul şi zahărul vanilat. Pui apoi treptat cele 4 ouă, laptele și făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi, presari în ploaie cacaua și torni esența de rom. Adaugi merele rase, scorțișoara și amesteci. Ungi cu unt o formă de guguluf sau de tort și torni aluatul. Lași la cuptor, 40-45 de minute. Pentru ornat, topești în lapte ciocolata de menaj zdrobită și, după ce s-a răcit, o torni peste guguluf. Pudrezi cu zahăr și servești.

Mai multe