Guguluf cu vişine - Daniela Andrei

25 septembrie 2017 11:24   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

200 vişine fără sâmburi, 3 ouă mari, 3 ceşcuţe cu zahăr, 4 ceşcuţe cu făină, o ceşcuţă cu lapte sau apă, o ceşcuţă cu ulei, un pliculeţ cu praf de copt, o lingură de zahăr pudră vanilat, optional: esenţe, coajă rasă de lămâie sau/şi portocală.

Preparare

Mixăm ouăle spumă, împreună cu zahărul şi rând pe rând, adăugăm restul ingredientelor: laptele/apa, uleiul, praful de copt şi făina, iar la final, opţional, aromele. Se omogenizează totul (aluatul obţinut se aseamănă celui de clătite, fiind puţin mai dens). Compoziţia se toarnă într-o formă unsă cu unt sau ulei, se adaugă vişinele şi se dă la cuptor până ce se rumeneşte frumos. Se răceşte treptat şi se pudrează cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

Mai multe