Hamburgeri delicioşi – Elena Harabagiu

27 iulie 2016 14:34   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pentru chifle:

500 g făină

50 g zahăr

10 g miere

300 g lapte

20 g drojdie proaspătă

40 g unt

10 g sare

Pentru hamburgeri:

400 g carne de vită tocată

100 g ceapă

2 ouă

puţin ulei

pătrunjel

sare, piper, boia dulce

2 căţei de usturoi

Alte ingrediente:

-100 g caşcaval

-salată verde

Pentru sos:

100 ml pastă de roşii

oregano,sare,puţină boia dulce

Mod de preparare:

Chifle:

Amesteci drojdia cu mierea şi zahărul şi adaugi  o parte din cei 300 ml lapte (150 ml).Adaugi treptat făină amestecată cu sarea şi frămânţi. Adaugi apoi untul şi laptele rămas şi frământăm până la omogenizare. Acoperi cu folie şi laşi 30-45 minunte la crescut. Aluatul îl împărţim în 10 bile. Le pui în tava tapetata doar cu hârtie de copt şi le laşi până la dublarea volumului. Încălzeşti cuptorul la 200 grade şi le coci 20 minute.

Ceapa o tai mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Separat amesteci carnea tocată cu ouăle, cu pătrunjelul tocat şi cu ceapa călită. Condimentezi după gust şi formezi chiftelele pe care apoi le pui pe grătarul încins sau într-o tigaie antiaderentă  pentru aproximativ 10 min.

Sos: pui pastă de tomate, cu câteva linguri de apă, pe foc, laşi să fiarbă puţin şi condimentezi,după gust.

Montarea preparatului: Tai chiflele pe jumătate şi alcătuieşti fiecare hamburger astfel: chiflă, salată, chiftea, caşcaval, sos. Poftă bună !!!

Mai multe