Hamburgeri delicioşi – Elena Harabagiu
Ingrediente:
Pentru chifle:
500 g făină
50 g zahăr
10 g miere
300 g lapte
20 g drojdie proaspătă
40 g unt
10 g sare
Pentru hamburgeri:
400 g carne de vită tocată
100 g ceapă
2 ouă
puţin ulei
pătrunjel
sare, piper, boia dulce
2 căţei de usturoi
Alte ingrediente:
-100 g caşcaval
-salată verde
Pentru sos:
100 ml pastă de roşii
oregano,sare,puţină boia dulce
Mod de preparare:
Chifle:
Amesteci drojdia cu mierea şi zahărul şi adaugi o parte din cei 300 ml lapte (150 ml).Adaugi treptat făină amestecată cu sarea şi frămânţi. Adaugi apoi untul şi laptele rămas şi frământăm până la omogenizare. Acoperi cu folie şi laşi 30-45 minunte la crescut. Aluatul îl împărţim în 10 bile. Le pui în tava tapetata doar cu hârtie de copt şi le laşi până la dublarea volumului. Încălzeşti cuptorul la 200 grade şi le coci 20 minute.
Ceapa o tai mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Separat amesteci carnea tocată cu ouăle, cu pătrunjelul tocat şi cu ceapa călită. Condimentezi după gust şi formezi chiftelele pe care apoi le pui pe grătarul încins sau într-o tigaie antiaderentă pentru aproximativ 10 min.
Sos: pui pastă de tomate, cu câteva linguri de apă, pe foc, laşi să fiarbă puţin şi condimentezi,după gust.
Montarea preparatului: Tai chiflele pe jumătate şi alcătuieşti fiecare hamburger astfel: chiflă, salată, chiftea, caşcaval, sos. Poftă bună !!!