Horia Vârlan recomandă o rețetă sofisticată, dar ușor de realizat: Balotină de pui cu fistic, roșii confiate și măsline verzi
Celebrul bucătar Horia Vârlan mărturiseşte că este întrebat frecvent de retete sofisticate dar ușor de gătit, care să nu fie clasice, dar să aibă, totuşi, ceva tradiţional.
Horia Vârlan a devenit cunoscut pentru show-ul “Cireaşa de pe tort”, pe care l-a realizat timp de 11 sezoane la postul Prima TV. S-a mutat apoi la Antena 1, acolo unde a fost unul dintre juraţii show-ului “Junior Chef”, o emisiune de gătit cu copii.
Îndrăgitul bucătar cunoaște multe din tainele bucătăriei. Acesta a lucrat mai bine de 10 ani peste hotare în restaurante cu ștaif, unde unde a aflat secretele bucatariei internationale, dar este la fel de atras de bucătăria noastră tradițională, atât de ofertantă.
Pentru cei care iși doresc o rețetă sofisticată, dar simplu de realizat, Horia Vârlan a pregătit un preparat sofisticat, dar uşor de realizat.
Balotină de Pui cu Fistic, Roşii confiate si Măsline Verzi
Ingrediente: 1.4 kg pui întreg grill, 450 g piept de porc, 80 g şuncă presată, 150 g ceapă, 60 g roşii uscate în soare, 30 g albuş de ou, 80 g măsline verzi deseminate, 1 g pudră de usturoi, 35 g lămâi (coajă), 30 g pâine albă, 80 g lapte, 25 g sare, 10 g piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Se dezosează puiul, păstrându-se pielea şi pieptul intacte. Se toacă pieptul de porc. Se macină în cutter carnea de pasăre cu albuşul şi se amestecă apoi cu cea de porc sotată cu ceapă şi usturoiul tocate. Pieptul puiului se rumeneşte uşor în tigaie, asezonându-l şi adăugând boia dulce. Se combină toate ingredientele şi se tapetează tavi de table semirotunde cu folie alimentară şi pielea puiului. Se umplu formele şi se coc terinele, în abur, la 100°C, până ajung la 72°C în centrul geometric. Se răcesc, cu greutate deasupra, apoi se feliază.