Iată cel mai bun tort cu piersici!
Ingrediente
Pentru pandișpan: 8 ouă, 8 linguri de zahăr, 8 linguri de făină, un vârf de cuțit de sare, 3 plicuri zahăr vanilat, 1 praf de copt, zeama de la o jumătate de lămâie
Pentru crema de vanilie: 6 ouă, 3 căni lapte, 6 linguri rase cu zahăr, 5 linguri cu făină, jumătate de baton de vanilie sau 4-5 plicuri de zahăr vanilat, 6-8 piersici
Pentru crema de brânză: 400 g brânză de vaci, 2 ouă, 2-3 linguri de zahăr esenţă de vanilie
Pentru ornat
300 g zahăr tos, alune
Preparare
Amesteci ingredientele pentru crema de brânză. Pune la frigider până la ornarea tortului. Decojeşti piersicile şi coace-le până ce se pătrund. Separi albușurile de gălbenușuri, bați albușurile spumă cu un praf de sare, adaugi zahărul și mixezi până se întărește. Pui rând pe rând și gălbenușurile, amestecând ușor cu telul, de această dată. Adaugi zahărul vanilat, făina în ploaie și la sfârșit praful de copt stins în zeamă de lămâie. Dai la cuptor într-o tavă de tort 30-35 de minute.
Lași pandișpanul să se răcească şi îl tai în două (baza să fie mai subţire).
Cum prepari crema de vanilie? Descoperi pe www.clickpoftabuna.ro