Iepure la cuptor - Diana Barbu
Ingrediente: 1 iepure (de mărime medie), 20 g unt, ulei, sare, mirodenii, usturoi, 2 lămâi (potrivite ca mărime), vin roşu.
Mod de preparare:
Secţionăm iepurele după cum dorim (eu l-am secţionat în patru bucăţi, pentru că era mai micuţ), îl ţinem sub jet de apă rece, aproximativ 5-10 minute, după care îi dăm cu sare (mai multă) şi îl lăsăm aproximativ 10 minute.
După ce considerăm că iepurele „şi-a lăsat" tot sângele, îl punem iar sub jet de apă rece, astfel, carnea nu va fi sărată, îl lăsăm puţin la scurs, iar cele 2 lămâi, le tăiem feliuţe cu ajutorul cărora ungem foarte bine iepurele (astfel carnea nu va avea nici un miros şi va fi foarte fragedă).
La final, crestăm câte puţin carnea iepurelui, sşi îl împănăm cu usturoi, sare, mirodenii, piper, etc.
Aşezăm iepurele în tava unsă cu ulei şi tapetată cu mici cubuleţe de unt şi punem puţină apă, după care, acoperim tava cu folie de staniol.
Dăm tava la cuptorul deja încins. Când iepurele este aproape făcut, înlăturăm folia de staniol (pentru a căpăta culoarea uşor maronie) şi punem o cană de vin roşu şi mai lăsăm, la cuptor, aproximativ 15-20 minute.
Se poate servi cu garnitură de cartofi preparată aşa: cartofii de mărime mică (sau cei mari, pe care îi tăiem în bucăţele), îi curăţăm şi îi punem la fiert.
Când sunt gata, îi scurgem de apă şi îi prăjim în baie de ulei, astfel vor căpăta o cojiţă uşor crocantă.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!