Inele de ceapă în crustă de pesmet şi parmezan. Cel mai gustos mod de a găti ceapa

19 ianuarie 2020 13:21   Rețete
Ultima actualizare:

Ceapa este una dintre cele mai apreciate şi mai folosite legume în orice bucătărie. Pe lângă întrebuinţarea ei în supe, aceasta poate fi preparată într-un mod inedit: prăjită în pesmet şi parmezan.

Un aperitiv delicios, ușor de făcut și ieftin: inele de ceapă în crustă de pesmet şi parmezan. Arată foarte frumos și este și gustos.

Cel mai gustos mod de a găti ceapa: inele în crustă de pesmet și parmezan.

Ingrediente

  • 1 ceaşcă făină
  • 1 lingură condimente
  • 1/2 căni pesmet
  • 1/2 cană parmezan ras
  • 2 cepe, tăiate felii rotunde, groase cât un deget
  • 2 ouă, bătute.

Mod de preparare

  • Preîncălziţi cuptorul la 200 C.
  • Adăugaţi hârtie de copt în tavă. Într-un castron mare se combină făina şi condimentele, iar în altul pesmet şi parmezan.
  • Daţi ceapa prin amestecul de făină, scufundaţi-o în ou, apoi daţi putin amestecul prin pesmet.
  • Aşezaţi pe foaia de copt şi daţi la cuptor aproximativ 20-25 de minute. (Sursa: adevarul.ro)

Citește și:

Cum se prepară o şarlotă cu mere. Secretul unui desert rafinat

Cum faci lușcoşul, delicioasa ciorbă de varză din Ardeal

Mai multe