Îngheţată de casă fără ouă - Reţetă
Dacă ești în căutarea unei rețete simple și potrivită zilelor de vară, atunci această îngheţată de casă fără ouă este soluţia perfectă. Este delicioasă, iar cei dragi vor savura fiecare porţie.
Îngheţată de casă fără ouă? Da, avem noi reţeta! Nu vă faceţi griji dacă nu aveţi maşină de înghetaţă, pentru că puteţi folosi şi mixerul. Aveţi nevoie de foarte puţine ingrediente, aşa că nu e cazul să faceţi piaţa. Ingredientele le veţi găsi sigur prin frigider. Spor la gătit!
Îngheţată de casă fără ouă: INGREDIENTE
- o cană de zahăr
- o cană de lapte 3,5 % grăsime
- 400 ml frișcă
- o lingură extract de vanilie sau esență de vanilie după gust
- 2 plicuri zahăr vanilat
- un vârf de cuțit de sare
- 2 picături de gel colorant galben (opțional)
- frunze de mentă
Îngheţată de casă fără ouă: MOD DE PREPARARE
Aşa se prepară o îngheţată de casă fără ouă. Amestecați bine într-un bol, laptele cu zahărul, extractul de vanilie (sau zahărul vanilat dacă folosiți) cu un tel, până se topește zahărul. Adăugați frișca și colorantul, dacă doriţi să folosiţi și omogenizați bine compoziţia. Fără colorant, înghețata va fi albicioasă, neconținând gălbenușuri de ou. Puneți bolul în frigider să se răcească bine, două-patru ore. Între timp puteţi pregăti frunzuliţele de mentă, pe care le spălaţi bine, iar la final le folosiţi la ornat.
După această perioadă fie puneți preparatul în bolul mașinii de înghețată și mixați 20-30 de minute și procedați după indicațiile aparatului dumneavoastră, fie mixați cu un mixer obișnuit, apoi îl puneți într-o cutie de plastic acoperită bine și dați la congelator 3-4 ore, potrivit panseluta-violet.blogspot.ro. Încă puţin şi această îngheţată de casă fără ouă va fi gata.
Dacă nu ați folosit mașina de înghețată, din 30 în 30 de minute scoateți amestecul din congelator și mixați-l , pentru a preveni formarea cristalelor de gheață( de aproximativ 4 ori). Dacă ați folosit mașina de înghețată, puneți amestecul în cutie și dați la congelator, tot trei-patru ore, dar nu mai este nevoie să amestecați din jumătate în jumătate de oră. Va rezulta o îngheţată de casă fără ouă cremoasă și gustoasă în ambele cazuri. Serviți-o ornată după dorință. Este ideală ca desert atunci când aveţi musafiri. Poftă bună!