Îngheţată de cicolată- Butnaru Daniela
Ingrediente: 10 gălbenuşuri, 200 g zahăr, 1 litru lapte, 2 ciocolate amărui, pentru decor ce preferaţi ...eu am avut frişcă, dulceaţă de căpşune şi cireşe stropită cu rom şi sos de ciocolată.
Mod de preparare: Gălbenuşurile se mixează cu zahărul până se albesc, după care se toarnă peste ele laptele călduţ în care s-a adăugat puţină esenţă de rom, se amestecă şi se pune pe foc mic până vedeţi că începe să fiarbă ... se ia de pe foc ...Nu o lăsaţi mai mult pentru că se va îmbrânzi!!!
Ciocolata se dă prin răzătoarea cea mai fină şi se pune peste crema de ouă, se amestecă şi sa lasă la răcit ! din oră în oră se scoate şi se amestecă pentru a se sparge acele cristale de gheaţă.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!