Îngheţată de vişine- Ripa Elena
Ingrediente: 3 gălbenuşuri, 100 g zahăr, 500 ml lapte, 250 ml frişcă, 1 esenţă de vanilie, vişine.
Mod de preparare: Pentru început pregătim îngheţata de vanilie. Gălbenuşurile le frecăm cu zahărul şi esenţa, până devin o cremă. Laptele îl punem la fiert şi când dă în clocot turnăm uşor peste gălbenuşuri, mixând mereu.
Punem vasul pe foc să fiarbă până începe să se îngroaşe. Lăsăm la răcit, apoi amestecăm cu frişca bătută.
Dăm la congelator pentru aproximativ 1 oră. Scoatem vasul mixăm îngheţata, pentru a sparge acele de gheaţă formate, apoi adăugăm vişinele curăţate de sâmburi şi date la blender.
Dăm din nou la congelator până se congelează complet.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!