Inimioare cu chimen - Ursan Anişoara
8 august 2017 12:42
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente:
circa 500 g făină, un pachet margarină, 200 ml smântână, 200 g brânză oaie, un ou, chimen, sare grunjoasă.
Preparare
Se frământă un aluat elastic din margarină topită (nu fierbinte) cu smântână şi brânză rasă prin răzătoarea mică. Se înfăşoară în celofan şi se lasă o oră la frigider.
Se împarte aluatul în două, apoi se întinde în foi cu grosimea de 3-4 mm, se ung cu oul bătut, se presară chimen şi sare grunjoasă apoi se decupează cu o formă inimioare care se aşează una lângă alta în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Se dau la copt în cuptorul încălzit, la foc potrivit, circa 25-30 minute, până ce se rumenesc uşor. Se scot din tavă şi se lasă pe un grătar să se răcească. Se servesc după ce s-au răcit.