Învaţă să prepari un desert rafinat cu capşuni

27 iunie 2013 7:58   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pentru blat: 250g ciocolată amăruie, 80g unt, 8 albuşuri, 4 gălbenuşuri, 200g zahăr, 120g făină, 1 praf de sare, 1 praf de copt

Pentu sirop: 250ml apă, 50 g zahăr ,1 esenţă rom

Pentru cremă: 300g ciocolată neagră, 5 gălbenuşuri 2 albuşuri 300 g zahăr 500 ml frişcă lichidă 2 pliculeţe gelatină 1 esenţă de rom 200 g căpşuni sau alte fructe

Mod de preparare:

Topeşti ciocolata şi untul separat. Baţi albuşurile spumă cu sare şi cu jumătate din zahăr. Restul de zahăr îl amesteci cu gălbenuşurile. Pui gălbenuşurile treptat peste albuşuri, apoi untul şi ciocolata.

Adaugi făina în ploaiem şi praful de copt, amestecând de jos în sus. Pui compoziţia într-o tavă de tort şi coci aproximativ 20 de minute. Baţi albuşurile spumă cu zahărul, esenţa şi adaugi gălbenuşurile rând pe rând.

Citeşte aici cum faci crema şi cum montezi tortul

Mai multe