Îţi dăm 3 reţete cu dovleac de Halloween

28 octombrie 2015 14:44   Rețete
Ultima actualizare:

Fie că-l pictaţi, decoraţi sau gătiţi, dovleacul nu trebuie să vă lipsească din casă în acestă săptămână. Dacă totuşi alegeţi ultima variantă, cititoarele noastre dragi vă împărtăşesc câteva reţete inedite pe care să le pregătiţi cu celebrii bostani.

Prăjitură cu dovleac

Ingrediente: 1 dovleac, 100 ml smântână, 100 g mascarpone, 100 g zahăr brun, 500 ml lapte, 6 ouă, 1 praf de sare, 1 linguriţă scorţişoară măcinată, 120 g unt, 6 linguri făină; Decor: zahăr pudră, batoane scorţişoară;

Preparare: Dovleacul se taie în felii groase, se scot sâmburii şi se coace în tava tapetată cu hârtie de copt. După ce s-a răcit, scoatem miezul şi-l facem piure fin în vasul robotului. Se adaugă smântâna mixată cu mascarponele, 50 g zahăr brun şi se amestecăm tot. Adăugăm 6 gălbenuşuri, apoi untul topit şi laptele. Punem compoziţia într-un castron, adăugăm făina treptat şi amestecăm cu un tel. Puneţi scorţişoară. Mixăm albuşurile cu praful de sare, adăugăm treptat zahărul rămas şi mixăm până obţinem o spumă fermă. Încorporăm treptat, spuma de albuş la crema de dovleac.Punem compoziţia în tava tapetată cu hârtoe de copt. Se dă tava la cuptorul încins la 150 grade pentru o oră. Se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr pudră şi se serveşte. (Simona Georgescu)

Bostan copt cu scorţişoară

Ingrediente: 500 g dovleac, 100 g zahăr, 1 lingură scorţişoară, miere;

Preparare: Dovleacul se curăţă, se spală bine şi se taie felii mai mari. Îl puneţi într-o tavă de cuptor aşternută cu folie de aluminiu. Acoperiţi bine feliile de dovleac cu folie şi puneţi tavă la cuptor pentru 30-40 de minute la 200 de grade. După acest timp desfaceti folia şi încercaţi dovleacul. Dacă mai e tare, îl acoperiţi şi mai lăsaţi 10 minute.

Dovleacul moale şi copt îl presăraţi cu zahăr şi scorţişoară şi îl puneţi aşa dezvelit la cuptor pentru încă 15 minute. Se serveşte cald cu miere deasupra! (Andreea Zgripcea)

Sărmăluţe cu praz în dovleac

Ingrediente: 1 kg orez, 500 ml ulei, 3 kg carne tocată, 2 kg praz, 600 g pastă de tomate, condimente de sarmale, sare, 1 linguriţă de piper măcinat, 4 ouă, 500 g bacon, frunze viţă de vie, frunze potbal, 3 ardei iuţi, 1 dovleac, 1 morcov. Preparare: Curaţăm prazul şi-l punem la undit, adaugăm morcovul tocat. Turnăm tot într-un vas în care am pus carnea tocată şi amestecăm.

Punem jumătate de oală cu apă la fiert, iar când clocoteşte punem frunzele de vie şi de potbal. Pune orezul la fiert, iar când e gata îl turnăm peste carne. Adăugăm ouăle, pasta de tomate, condimentele, piperul, sare după gust şi amestecăm. Spalăm dovleacul, tăiem capacul şi-l scobim. Lăsăm miez cam de 1 cm. Punem compoziţia în Frunze şi rulăm uşor, apoi punem sărmăluţele în dovleac. Presărăm bacon tocat pe deasupra, adăugăm ardei iuţi, apă cât cuprinde şi dăm dovleacul la cuptor. Când apa scade şi baconul s-a rumenit sărmăluţele sunt gata. (Brînduşa Aluculesei)

Mai multe