Îţi plac deserturile cu brânză? Încearcă acest cheesecake cu ciocolată amăruie!

4 iunie 2013 8:55   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

175 g biscuiţi de cacao 4 linguri apă 75 g unt topit esenţă de vanilie 60 g ciocolată amăruie 130 g zahăr 1 lingură cafea instant 1 praf de sare 300 g brânză de vaci cremoasă 4 ouă

Pentru decor

2 linguri pudră de cacao 1 ciocolată amăruie

Preparare

Rupi biscuiţii în bucăţele, îi treci prin maşina de tocat nuci şi îi amesteci cu untul topit până capătă aspectul unui aluat. Tapetezi cu această compoziţie fundul unei forme rotunde de tort (detaşabilă), apoi o aşezi la frigider ca să se întărească.

Amesteci într-o crăticioară, pe foc mic, ciocolata rasă cu 2 linguri de apă şi o lingură de cafea instant până se topeşte. Adaugi şi celelalte două linguri de apă, amesteci bine şi aşezi compoziţia la rece.

Citeşte aici reţeta completă de cheesecake cu ciocolată amăruie

Mai multe