Jakob te învaţă cum să găteşti: File de peşte împletit
16 februarie 2013 15:48
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente: 4 bucăţi file de peşte, sare, piper, o ceapă, o lingură unt, o portocală, două linguri mărar, 100 ml vin alb, 300 ml fond de peşte sau zeamă de legume, 200 g morcovi.
Preparare: fileurile de peşte se taie de două ori de-a lungul, astfel încât la capătul mai lat să rămână unite, apoi se împletesc şi se fixează cu scobitori. Ceapa se înăbuşă în unt, se adaugă coajă de portocală şi mărarul tocat mărunt, se stinge cu vin, apoi se adaugă fondul de peşte (zeamă) şi se dă în clocot. Se lasă să fiarbă 5 minute. Jumătate din această zeamă se toarnă în alt vas în care se va poşa peştele. În zeama rămasă se fierb morcovii, tăiaţi felii subţiri, timp de 3 minute.