Jakob te învaţă cum să găteşti: «File de peşte cu bere» şi «Frigărui de carne pe orez roşu»
Jakob Hausmann, prezentatorul emisiunii “Duelul bucătarilor” (Euforia TV), autor a trei cărţi de bucate şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.
File de peşte cu bere
Ingrediente: 800 g file de peşte, 300 ml bere, două linguri făină, sare, piper, ulei.
Mod de preparare: fileurile se condimentează cu sare şi piper, se introduc în bere şi se lasă la marinat circa 3 ore.
Apoi se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Se pot servi cu maioneză amestecată cu salată proaspătă
Frigărui de carne pe orez roşu
Ingrediente: 400 g ciuperci, 400 g muşchiuleţ de porc, 200 g ficăţei de pasăre, un ardei gras, o ceapă, 50 g unt, 200 g orez cu bob lung, 3 linguri pastă de tomate, una de boia dulce, 500 ml bulion de legume, 3 bucheţele salvie, sare, piper.
Mod de preparare: ardeiul şi ceapa se toacă mărunt şi se rumenesc în 20 g de unt încins. Se adaugă orezul, apoi pasta de tomate şi boiaua.
Se stinge cu bulionul de legume. Se dă într-un clocot, apoi se fierbe acoperit 25-30 de minute.
Ciupercile, carnea de porc şi ficăţeii se taie bucăţele şi se înfig alternativ, printre ele punându-se frunze de salvie.
Se prăjesc în restul de unt, se condimentează şi se servesc pe pat de orez roşu.