Jakob te învaţă cum să găteşti «Salată de carne rasol» şi «Orez imperial cu mere»

7 ianuarie 2012 15:36   Rețete
Ultima actualizare:

Jakob Hausmann, prezentatorul emisiunii "Duelul bucătarilor" (Euforia TV), autor a trei cărţi de bucate şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.

Salată de carne rasol

Ingrediente: 700 g rasol, un ardei galben şi unul roşu, un castravete, o ceapă, pătrunjel, 3 linguri oţet balsamico, 4 linguri de ulei de măsline, sare, piper, 10 roşii cherry.

Mod de preparare: carnea şi legumele se taie bucăţele, se pun toate într-o salatieră, se condimentează cu oţet, ulei şi condimente. Verdeaţa şi roşiile se adaugă înainte de servire.

Orez imperial cu mere

Ingrediente: 200 ml lapte, un baton de vanilie, 50 g orez cu bob rotund, o priză de sare, 50 g zahăr. Pentru cremă: două gălbenuşuri, o lingură lapte, 60 g zahăr, 4 foi gelatină, 400 ml smântână grasă. Pentru mere: 50 g zahăr, 4 mere, 10 ml suc de lămâie, 80 ml suc de mere, 20 g miere, 100 g unt.

Mod de preparare: se fierbe laptele cu batonul de vanilie, se adaugă orezul, sarea şi zahărul până ce orezul e fiert. Se încălzeşte într-un castron laptele, zahărul şi gălbenuşurile, se adaugă gelatina înmuiată în apă.

Se lasă să se răcească, apoi se adaugă orezul răcit. La această masă se adaugă smântâna bătută frişcă.

Merele tăiate cubuleţe se stropesc cu suc de lămâie, apoi se pun într-o tigaie cu untul şi zahărul.

Compoziţia se stinge cu suc de mere, se adaugă mierea şi se amestecă.

Mai multe