Jakob te învaţă cum să găteşti: Tomate crocante

26 octombrie 2013 15:58   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 8 tomate, unt pentru uns vasul, 150 g slănină, o ceapă, 120 g cubuleţe de pâine, 1-2 linguri parmezan, sare, piper, oregano

Mod de preparare: Se taie capacul de la roşii, cu o lingură se scoate miezul, se pune deoparte. Slăninuţa se taie cubuleţe, se prăjeşte puţin, apoi se adaugă ceapa tocată, se mai lasă puţin la prăjit, apoi se pun cubuleţele de pâine.

Se adaugă cam jumătate din miezul păstrat de la tomate, iar cu acest amestec se umplu tomatele, care se pun apoi într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu unt.

Se condimentează cu sare şi piper, se acoperă tomatele cu capacul lor, se presară brânză rasă şi fulgi de unt. Restul de pulpă păstrată se dispune în vas, în jurul tomatelor umplute. Se gratinează la cuptor 15-20 de minute.

Mai multe